T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Eryaman Şehit Abdulkadir Yüzbaşıoğlu Ortaokulu

Şehit Abdülkadir Yüzbaşıoğlu Kimdir?

           Abdülkadir YÜZBAŞIOĞLU 24.08.1964 yılında Artvin´de dünyaya gelmiştir. İlk ve Orta öğrenimini Artvin´de yapmış, lise öğrenimini 1981 yılında Ankara 50. Yıl Lisesinde tamamlamıştır. Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünü kazanarak üniversite hayatına Ankara´da devam etmiştir.

           30.05.1994´de Fizik Mühendisliği son sınıfta okumakta iken , Bölücü Terör Örgütü ile savaşmak için okulunu yarıda bırakarak, vatani görevine İzmir Narlıdere İstihkam Okulunda başlamıştır. 

           Dağıtımda, doğuda gönüllü olarak görev almak istemiş, Hakkari Dağ ve Komanda Tugayı İs. Svş. Bl .K.lığı (Otluca)´ya gelerek bu isteğine naif olmuştur. Bölücü terör örgütüyle sıcak temaslarda bulunmak için bizzat dilekçeler vererek, Tim operasyonlarında görev almıştır. Birçok sınır ötesi operasyonlara katılarak almış olduğu görevleri başarıyla yerine getirmiştir.

            En son 12.06.1995 tarihinde Hakkari ili Şemdinli İlçesi Durak karakolu civarında bölücü örgüt militanlarıyla girmiş olduğu silahlı çatışma sonucunda şehit düşmüş, rütbelerin en büyüğü ola ŞAHADET mertabesine erişmiştir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.02.2016 - Güncelleme: 25.11.2021 12:02 - Görüntülenme: 6547
  Beğen | 0  kişi beğendi